Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Turull explica que les injustes condicions dels acusats i advocats provoquen “limitacions de coordinació” durant el judici

En contraposició, el conseller legítim evidencia "la confortabilitat i llibertat" de les acusacions

|

- Publicitat -

El conseller legítim Jordi Turull denuncia que el judici té “aparença d’imparcialitat” tot i que, realment, la “desigualtat” entre l’acusació i la defensa és “enorme”. En una carta que publica ‘La Vanguardia’ aquest dilluns, el diputat de JxCat diu que a l’aparador de les sessions judicials hi ha un “esforç calculat per donar aparença de normalitat” però que el tribunal permet i manté “desigualtats” entre les parts. Turull destaca que els representants de la Fiscalia poden alternar-se i gaudir d’un dia lliure entre sessions per preparar els interrogatoris de l’endemà. Al seu torn, els acusats pateixen “limitació de coordinació” amb els seus advocats.

“Entre trasllats amunt i avall, horaris limitats de visites a la presó i descansos per menjar i dormir dels advocats, d’on traiem el temps per preparar-ho?”, pregunta Turull, sobre aquesta setmana que comptarà amb sessions en quatre dels cinc dies laborables, i on encara no se saben els testimonis que declararan la setmana següent. Així, l’exconseller conclou que els acusats i els seus advocats afronten el judici “donant més voltes que una baldufa” i amb uns horaris “pautats i limitats”, mentre que les acusacions l’encaren des de “la més absoluta confortabilitat i llibertat horària”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut