Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Trapero va posar els Mossos a disposició del TSJC i la Fiscalia el 27-O, segons el diario.es

Posar els Mossos al servei d’Espanya un agreujant ACN Barcelona .- El major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, va enviar dues cartes al president del Tribunal Superior de Justícia de […]

Avatar
Agències 24/09/2018
Imatge de Joaquim Forn i del Major Trapero en una de les rodes de premsa després dels atemptats del 17-A / EP

Posar els Mossos al servei d’Espanya un agreujant

ACN Barcelona .- El major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, va enviar dues cartes al president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús Maria Barrientos, i a l’aleshores fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, en què posava la policia catalana a disposició dels dos òrgans judicials just després de la declaració unilateral d’independència el passat 27 d’octubre, segons publica aquest dilluns eldiario.es. En la carta, Trapero assegurava que el “cos dels Mossos d’Esquadra continuarà garantint la seguretat ciutadana i l’ordre públic a Catalunya” i assenyalava que desconeixia les “conseqüències jurídiques d’aquesta declaració”. El major dels Mossos va ser destituït hores després en aplicació de l’article 155 i està actualment processat per dos delictes de sedició i organització criminal.

Des d’aleshores, Trapero es manté al cos però en segona línia i no com a màxim representant dels Mossos d’Esquadra. De fet, segons apunta el diario.es, els correus enviats a Barrientos i a Tejada –que va morir el novembre passat- van ser utilitzats per Trapero en el recurs contra el seu processament però van ser rebutjats.

D’altra banda, el rotatiu també explica que el major va advertir que les ordres del fiscal per precintar tots els punts de votació i posteriorment de la magistrada del TSJC Mercedes Armas podria portar “conseqüències no desitjades”. “Abans d’usar la força, s’hauran de tenir en comptes les conseqüències, evitant general un mal major del què es tracta d’evitar”, va escriure Trapero en un correu dirigit al conseller d’Interior, Joaquim Forn.