Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Torrent demana que Sánchez reflexioni “si vol fer d’estadista o de mal polític”

El president del Parlament, Roger Torrent, ha instat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a preguntar-se “si vol fer d’estadista o de mal polític, si vol enquistar el conflicte […]

Avatar
Agències 04/09/2018

El president del Parlament, Roger Torrent, ha instat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a preguntar-se “si vol fer d’estadista o de mal polític, si vol enquistar el conflicte o resoldre’l i si vol donar respostes polítiques o judicialitzar encara més la situació”.

En una entrevista a la Cadena Ser, el president de la cambra catalana s’ha referit a la proposta de Sánchez d’un referèndum sobre l’Estatut com una “pantalla passada” i ha defensat que la majoria de la societat catalana demana un referèndum d’autodeterminació.

En relació a les negociacions entre ERC i JxCat per arribar a un acord sobre la suspensió dels diputats processats dictada pel jutge Pablo Llarena, Torrent ha assegurat que van en la “bona línia” i ha confiat que en els propers dies es pugui explicar el contingut de l’acord. “És insòlit i intolerable que sigui un tribunal el que manipuli i limiti les majories parlamentàries de les urnes”, ha afegit. “Que un jutge no potinegi el reglament del Parlament i que es respecti la voluntat dels catalans. És insòlit i intolerable que sigui un tribunal qui manipuli i limiti majories parlamentàries de les urnes. Això en democràcia és sagrat i s’ha de respectar”, ha conclòs.

Torrent ha afirmat que espera que plantegi l’agenda política per als pròxims mesos per afrontar una tardor i hivern que ha pronosticat “políticament intensos i determinants”. En aquesta línia, ha considerat que el “judici polític” condicionarà tant l’agenda a Catalunya com la del conjunt de l’Estat.