Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Torrent demana que Sánchez reflexioni “si vol fer d’estadista o de mal polític”

El president del Parlament es mostra optimista per trobar un acord davant la suspensió dels diputats processats

|

- Publicitat -

El president del Parlament, Roger Torrent, ha instat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a preguntar-se “si vol fer d’estadista o de mal polític, si vol enquistar el conflicte o resoldre’l i si vol donar respostes polítiques o judicialitzar encara més la situació”.

En una entrevista a la Cadena Ser, el president de la cambra catalana s’ha referit a la proposta de Sánchez d’un referèndum sobre l’Estatut com una “pantalla passada” i ha defensat que la majoria de la societat catalana demana un referèndum d’autodeterminació.

Publicitat

En relació a les negociacions entre ERC i JxCat per arribar a un acord sobre la suspensió dels diputats processats dictada pel jutge Pablo Llarena, Torrent ha assegurat que van en la “bona línia” i ha confiat que en els propers dies es pugui explicar el contingut de l’acord. “És insòlit i intolerable que sigui un tribunal el que manipuli i limiti les majories parlamentàries de les urnes”, ha afegit. “Que un jutge no potinegi el reglament del Parlament i que es respecti la voluntat dels catalans. És insòlit i intolerable que sigui un tribunal qui manipuli i limiti majories parlamentàries de les urnes. Això en democràcia és sagrat i s’ha de respectar”, ha conclòs.

Torrent ha afirmat que espera que plantegi l’agenda política per als pròxims mesos per afrontar una tardor i hivern que ha pronosticat “políticament intensos i determinants”. En aquesta línia, ha considerat que el “judici polític” condicionarà tant l’agenda a Catalunya com la del conjunt de l’Estat.

Et pot interessar  El PSOE i la Moncloa obvien l'advertència de Puigdemont i reclamen un govern d'Illa encara que sigui en minoria
Publicitat

Opinió

Minut a Minut