Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

Torrent reivindica que portaran al Parlament Europeu un pres polític

El president del Parlament reitera que ERC és el partit “més independentista de tots”

Agències 11/05/2019
El candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, la candidata Elisenda Alamany, la canidata a les europees Diana Riba i el president del Parlament, Roger Torrent, al final de l'acte d'inici de campanya. Imatge del 9 de maig de 2019.

El president del Parlament, Roger Torrent, ha demanat votar els candidatures europees i municipals d’ERC i repetir la victòria que va aconseguir en les generals de Catalunya amb una llista encapçalada per Oriol Junqueras, que repeteix com a candidat: “Portarem al Parlament Europeu a un pres polític, l’Oriol, i Europa veurà la vulneració de drets i llibertats fonamentals”, culpant així l’Estat.

Aquestes declaracions les ha fet en un acte a la plaça de Santa Susanna de Girona, on Junqueras va demanar participar en un vídeo en directe però la JEC no ho va permetre, així com la roda de premsa del també pres polític i candidat per Barcelona, Quim Forn. És així com el president ha fet una crida a respondre votant: “Els republicans sabem que només tenim una arma, que és el nostre vot, i només una oportunitat, que són les urnes”.

“Som els més europeistes de tots, però també som els més independentistes de tots”, ha defensat en l’acte, mentre ha afirmat que la república la persegueixen “en cada decisió” però també des dels Ajuntament, al preu que sigui. Alhora, el president també ha defensat l’escola catalana, la que va ser “generadora de cohesió i igualtat d’oportunitats” i ha dit que la idea de la república ha d’omplir-se de contingut, en el que ha inclòs aquesta cohesió.

La JEC fa “tampes”

El quart candidat a la llista del Parlament Europeu, Jordi Solé, ha acusat la JEC de fer tres normes diferents en tres campanyes diferents: “Fan trampes una i una altra vegada, però nosaltres tornarem a guanyar un i un altre cop”. Si Junqueras guanya les eleccions europees, “la democràcia espanyola quedarà d’entredit internacionalment”, davant al què Solé ha fet una crida a emular els resultats de les eleccions anteriors, des de tots els municipis.