Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Torrent deixa clar que Illa no pot optar a la investidura perquè no té els suports que calen

|

- Publicitat -

El president del Parlament, Roger Torrent, considera que el candidat del PSC, Salvador Illa, no es podrà sotmetre al debat d’investidura perquè només el candidat d’ERC, Pere Aragonès, té els suports suficients per ser escollit. “No es presenta a la investidura el candidat que vol, sinó el que demostra tenir prou suports”, ha defensat en una entrevista a ‘Ser Catalunya’. Torrent ni ha afirmat ni ha descartat continuar sent president de la cambra i ha emmarcat aquesta qüestió en un acord sobre la legislatura. Pel que fa la querella de la fiscalia contra membres de la Mesa, ha afirmat que no s’acceptarà que els tribunals diguin que no es pot parlar d’autodeterminació ni reprovar la monarquia perquè seria “limitar” la llibertat d’expressió.

Torrent ha assenyalat que, segons el reglament del Parlament i la llei de Presidència, se sotmet al debat d’investidura qui prèviament té una “eventual majoria al seu voltant”. I ha afegit que, en les circumstàncies actuals, l’únic candidat que té aquesta possibilitat és Aragonès.

Publicitat

Preguntat pel fet que la CUP s’ofereixi per presidir el Parlament, Torrent ha valorat positivament que els anticapitalistes arribin a la conclusió que “per fer política és important ser present a les institucions tant com es pugui”. I, per tant, ha afegit que li sembla bé que ho plantegin. I pel que fa a la seva continuïtat a la cambra catalana, ha respost que no és una qüestió de candidatures sinó que depèn dels acords globals que s’arribin sobre la legislatura, que inclouen el Parlament i el Govern.

Preguntat per les declaracions del vicepresident del Parlament, Josep Costa (JxCat), de les últimes hores sobre la querella, Torrent ha evitat entrar a valorar-les i s’ha limitat a dir que hi ha hagut en aquesta legislatura una “dinàmica d’intentar desgastar el soci independentista aprofitant la repressió”. Una situació que, segons ha afirmat, s’ha de “desterrar” de cara als pròxims anys ja que “no es tracta de competir sinó de cooperar”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut