Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Torra torna aquest dimecres al TSJC per la segona causa per presumpta desobediència

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Quim Torra, compareixerà aquest dimecres al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya com a investigat a la seva segona causa per presumpta desobediència al no retirar una pancarta pels presos de l’1-O del balcó de la Generalitat.

Torra està citat a les 10h a la Sala Civil i Penal per declarar, i està previst que arribi acompanyat del vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès; la consellera de Presidència, Meritxell Budó; el president del Parlament, Roger Torrent, i el vicepresident de la Cambra, Josep Costa.

Publicitat

A més, el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie; i representants de l’Associació de Municipis per la Independència, de JxCat, ERC, CUP, PDeCat i Demòcrates acompanyaran Torra des de l’Arc de Triomf fins l’entrada del Palau de Justícia.

Es tracta de la segona causa contra Torra pel mateix presumpte delicte: en aquest cas, per no retirar la pancarta en període electoral abans de les eleccions del 10 de novembre de 2019; mentre que en la primera el TSJC el va condemnar a un any i mig d’inhabilitació per mantenir una pancarta abans de les eleccions generals del 28 d’abril del mateix any.

La pena d’inhabilitació per la primera pancarta està pendent que el TS la confirmi o la revoqui en els pròxims dies, ja que ha de resoldre el recurs de cassació que va presentar la defensa de Torra.

Et pot interessar  Rebutgen ajornar un judici contra manifestants per la sentència de l'1-O a l'espera de l'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut