Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Torra, sobre la taula de negociació: “Anem a defensar un model de país, de benestar i oportunitats”

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat aquest dimecres que la delegació catalana de la taula de negociació entre governs defensarà un “model de país, de benestar i oportunitats per un país millor”. Durant una visita al Supercomputing Center de Barcelona, Torra ha dit que en els propers minuts iniciava un “viatge molt important cap a Madrid”. El cap del Govern ha explicat que l’executiu català defensarà el principi de l’exercici de l’autodeterminació i l’amnistia. Torra ha comparat la taula entre governs i el Supercomputing Center i ha dit que tot gira al voltant de plantejar el “futur” i noves “oportunitats”. Després d’una breu intervenció, Torra ha marxat a l’estació de Sants per agafar un tren cap a Madrid.

Després de visitar un dels súper ordinadors del Supercomputing center de Barcelona, Torra s’ha disculpat per haver “endarrerit” la trobada i ha destacat haver-la fet aquest dimecres abans d’un “viatge important a Madrid”.

Publicitat

Durant el discurs, Torra ha aplaudit l'”esperit” dels catalans davant les dificultats “imprevistes” com la cancel·lació del Mobile World Congress 2020 per convertir-ho en una nova “oportunitat”. “Catalunya serà digital o no serà. Apostarà per la recerca o no serà”, ha afegit.

Torra ha felicitat l’equip del súper ordinador pel “prestigi internacional” que han adquirit i per haver situat Barcelona en la “centralitat del món d’un hub tecnològic”. “Ens sentim molt orgullosos dels centres de recerca i innovació com aquest”, ha dit en nom del Govern.

Finalment, Torra ha demanat “tenir cura” del conjunt de l’ecosistema català basat en la innovació i les universitats per ser “claus” en el desenvolupament de les ciutats del coneixement. “L’aliança entre empreses i centres de recerca és un triangle virtuós que hem de defensar i fer funcionar”, ha expressat.

Et pot interessar  Comín creu que la decisió del TS “afegeix nous arguments” per incloure el terrorisme a la llei d’amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut