Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Torra sobre la presència del Rei a l’aniversari de l’atemptat: “No l’hem convidat”

Diu que no té "cap voluntat de dimitir" pels pressupostos

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat aquest dissabte que el Govern no ha convidat el Rei als actes de commemoració del primer aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils (Tarragona).

 

Publicitat

En declaracions als mitjans en la seva visita a Argentona (Barcelona), ha anunciat que assistirà a aquests actes malgrat la presència de Felip VI, ja que considera que el president de la Generalitat ha d’assistir a qualsevol acte que se celebri a Catalunya.

 

“Nosaltres no ho hem convidat, no assistirem a cap acte que convoqui la Casa Reial. Però qualsevol acte que se celebri a Catalunya, el president de la Generalitat estarà perquè això és casa nostra”, ha manifestat.

 

A més, ha insistit que encara està esperant al fet que Felip VI demani disculpes pel seu discurs del 3 d’octubre, després del referèndum de l’1-O.

 

Torra ha lamentat que és una “indecència” que dos dels principals responsables de la gestió dels atemptats, l’exconseller d’Interior Joaquim Forn i l’exmajor dels Mossos Josep Lluís Trapero, estiguin un empresonat i l’altre investigat per la causa sobre el procés independentista.

 

PRESSUPOSATS

El president del Govern ha assegurat que no té “cap voluntat de dimitir” si no s’aproven els pressupostos de la Generalitat del proper any, després que digués que els governs acostumen a dimitir si els pressupostos no s’aproven.

 

Torra ha assenyalat que aquestes paraules s’han malinterpretat i que confia que les negociacions pels pressupostos amb tots els grups fructifiquin: “Sé que lluitarem per tirar endavant els pressupostos”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut