Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Torra reconeix que és impossible pactar amb el Gobierno i aposta per la via internacional

El president diu que la "solució no passa per unes eleccions, sinó per complir el mandat que tenim"

|

- Publicitat -

ACN Barcelona.- El president de la Generalitat, Quim Torra, ha considerat que seria “irresponsable” convocar eleccions després de la sentència dels judicis al procés. Torra ho ha dit en una entrevista a ‘El Món’, on també ha afirmat que la “solució no passa per unes eleccions, sinó per complir el mandat que tenim”. Torra apel·la a la ciutadania de Catalunya perquè entengui el moment “transcendental” que generaran les sentències i l’afronti “com un repte semblant al de l’1-O”. En aquest sentit, el president de la Generalitat ha considerat que cal treballar una resposta “des d’ara i de forma unitària” a les sentències del Suprem i ha apel·lat a “l’esperança i el sacrifici” de la ciutadania.

Sobre les relacions amb Sánchez i la possibilitat d’aconseguir un referèndum d’autodeterminació pactat, Torra afirma que és “impossible” arribar a cap acord ni a cap negociació, fet pel qual apel·larà “a la comunitat internacional”. També subratlla que el país “s’ha de plantejar un eix fonamental en termes de la desobediència civil i institucional a l’Estat”. En aquest sentit, ha reiterat que no acceptarà les sentències del Suprem.

Publicitat

D’altra banda, Torra ha reiterat que la república no s’assolirà si l’independentisme no s’uneix i ha reclamat que les “quatre vies d’acció republicana” que ha enumerat en exterior, presons, institucions i ciutadania, “vagin totes alhora”.

Torra també ha denunciat la “catalanofòbia” de la política espanyola i ha animat els republicans espanyols que vulguin posar en qüestió el “règim del 78” a “sumar-se a la causa de Catalunya”.

El president de la Generalitat, finalment, ha contestat a títol personal i deixant de banda el càrrec, que és partidari de “totes les unitats” a la pregunta sobre si és favorable a una llista conjunta a les eleccions europees amb bascos i gallecs.

Et pot interessar  Referèndum, finançament singular, rellançar el català i transició ecològica: les claus del programa electoral d'ERC
Publicitat

Opinió

Minut a Minut