Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 17 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 17 de abril del 2024

Torra insisteix a convidar Junqueras a la llista de Puigdemont després de sumar-hi Comín

El president reclama una llista "unitària, transversal i plural" a les eleccions europees

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha celebrat aquest dilluns la incorporació del conseller de Salut Toni Comín a la candidatura de JxCat a les eleccions europees, que encapçalarà el president Carles Puigdemont, i ha convidat el líder d’ERC i vicepresident legítim, Oriol Junqueras, a incorporar-s’hi. “Seria un goig que la llista que el país vol la poguéssim acabar confegint entre tots”, ha dit en una entrevista de Ràdio 4. Per a Torra, que Comín, vinculat a ERC, vagi de número dos de Puigdemont “és una sort pel país”, per la qual cosa ha emplaçat Junqueras a sumar-se a la candidatura pe fer una llista “unitària, transversal i plural”.

Torra també ha respost l’excoordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, que ha obert la porta a formar un nou partit. Davant de la idea de l’actual senadora i de les seves crítiques al funcionament del Govern, el president ha apel·lat a la unitat i ha demanat “generositat” i “coherència” a Pascal, així com que sigui “conseqüent”. Tot i que ha admès que “gairebé cada dia” parla amb Puigdemont “per lleialtat política”, ha assegurat que “Catalunya es dirigeix des del Palau de la Generalitat”.

Et pot interessar  La majoria independentista al Parlament perilla: el CEO situa el PSC com a guanyador amb 35-42 diputats
Publicitat

Opinió

Minut a Minut