Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Torra defensa que Maragall sigui batlle perquè vol “alcaldes independentistes” arreu del territori

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha defensat aquest dimecres que el candidat d’ERC a l’Alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha de ser l’alcalde de la capital catalana i que ha de governar amb un programa que “es comprometi” amb la independència de Catalunya.

Ho ha dit en una entrevista de TV3 recollida per Europa Press en ser preguntat per si avala la proposta d’ERC de pactar un govern municipal només amb BComú i excloent JxCat: “Tenir un alcalde independentista que no exerceixi d’alcalde independentista seria una equació una mica estranya. Per tant, ha d’haver-hi un programa que digui que la capital de Catalunya es compromet a una sèrie de qüestions”.

Publicitat

Torra ha alertat que hi ha una “operació d’estat” per evitar que Barcelona tingui un alcalde independentista, per la qual cosa ha demanat a tots els partits independentistes que responguin formant governs municipals compromesos amb la independència. “Fa falta una resposta de país. La fórmula que jo demano a tots els partits independentistes és que hi hagi alcaldes i governs independentistes”, ha reiterat.

Considera que les eleccions municipals han donat una victòria a l’independentisme, de manera que espera que els governs municipals que es formin ho reflecteixin: “M’agradaria que la foto general del país sigui que hem guanyat moltes més alcaldies de les que teníem i que l’independentisme governa en molts ajuntaments i diputacions catalanes”.

Et pot interessar  VIDEO | Puigdemont llança un ultimàtum a Sánchez: o compleix amb Catalunya o es queda sense pressupostos
Publicitat

Opinió

Minut a Minut