Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Cessat el cònsol de Pakistan a Barcelona, acusat d’assetjar sexualment a una treballadora

El diplomàtic li va demanar i va fer-li arribar fotografies eròtiques a través d’una aplicació que permet esborrar els missatges després de 24 hores

Redacció 09/08/2022

El govern de Pakistan ha tancat el seu cònsol a Barcelona després que una treballadora de l’oficina els denunciï, a la ciutat comtal, per haver-la assetjat sexualment en l’àmbit laboral.

Així ho ha avançat El diari El Periódico, qui ha exposat que el ministeri d’Assumptes Exteriors l’ha apartat del càrrec i ha obert una investigació interna.

La dona afectada ha denunciat al mateix diari que el diplomàtic li va demanar i va fer-li arribar fotografies eròtiques. Tot plegat a través d’una aplicació que permet esborrar els missatges després de 24 hores: “Em vaig veure obligada a fer-ho, perquè necessitava la feina per regularitzar la meva situació a Espanya i no volia que em fessin fora”, ha dit testimoniat al digital.

Després d’haver-se anunciat els fets, el fins ara cònsol pakistanès ha declarat a Europa Press la seva innocència i ha negat els fets; no només així, sinó que assegura que la dona li vol fer “xantatge”.