Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Sánchez vol solucionar per vies polítiques el “trencament polític i emocional” de Catalunya

|

- Publicitat -

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ha afirmat aquest divendres que manté el seu compromís amb el diàleg a Catalunya i la seva obstinació de resoldre la situació per “vies polítiques”.

En una compareixença en el ple del Senat, ha assegurat que, malgrat les urgències que ha suposat la pandèmia, el Govern continua tenint present la “necessitat d’impulsar l’entesa a Catalunya, una comunitat que ha patit aquests darrers anys un trencament polític i emocional que el Govern espanyol està compromès a resoldre per vies polítiques”.

Publicitat

Sánchez ha donat per fet que aquesta obstinació “no serà fàcil” però ha recalcat que manté aquest compromís després que aquest dilluns es reunís amb el president de la Generalitat, Quim Torra, i acordés que els seus gabinets preparin la propera reunió de la taula de diàleg.

No obstant això, no ha donat més pistes de quan es reunirà aquesta taula que ERC reclama a mitjans de setembre per poder negociar els pressupostos generals de l’Estat (PGE).

D’altra banda, ha reiterat davant la cambra territorial la seva obstinació de renovar el sistema de finançament autonòmic “per poder-lo adaptar a la dècada” actual.

Et pot interessar  El suposat govern progressista del PSOE i Sumar portarà al Constitucional la ILP per declarar la independència
Publicitat

Opinió

Minut a Minut