Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Sànchez demana a ERC no utilitzar la sentència per a “política de partit”

|

- Publicitat -

El diputat de JxCat suspès al Congreso i pres polític, Jordi Sànchez,  ha descartat un avanç electoral a Catalunya com a resposta a una sentència condemnatòria del Tribunal Suprem (TS) als líders independentistes, i ha demanat a ERC no fer “política de partit” amb aquesta qüestió. “Barrejar anticipadament la resposta a la sentència amb eleccions són ganes de fer-nos comulgar amb les rodes del molí”, ha destacat en una entrevista a Europa Press des de la presó de Lledoners.

Així s’ha pronunciat després que el líder d’ERC, Oriol Junqueras, i el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, hagin contemplat aquesta possibilitat com a reacció a una vista condemnatòria del TS. Segons Sànchez, els que volen o insinuen eleccions anticipades han de concretar “què faran el dia després de les eleccions que no poden fer ara”. A més, argumenta que no entén per què una resposta al veredicte final ha de passar per uns comicis quan ja hi ha una majoria parlamentària, de com a mínim 80 escons, contrària a una sentència condemnatòria.

Publicitat

Si no ho fan, afegeix el pres, pot evidenciar que actuen “empentats pels vents electorals favorables i amb l’expectativa d’ocupar més poder, especialment a la presidència de la Generalitat”. En la seva opinió, les diferències actuals entre JxCat i ERC són “danys colaterals davant l’absència d’unitat”, alegant que la rivalitat electoral en temps de tensió política i de reiterades convocatòries electorals obliga a marcar constantment diferències, i això contamina qualsevol espai de relació.

La falta d’unitat

“Si no hi ha unitat independentista és per incompetència dels dirigents o bé perquè a algú ja li va bé que no n’hi hagi”, ha etzibat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut