Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Sánchez en un to condescendent afirma que li fa “passar vergonya” l’opinió que els líders europeus tenen de Casado

|

- Publicitat -

El president del Gobierno, Pedro Sánchez, ha retret aquest dimecres al líder del PP, Pablo Casado, que “parli malament d’Espanya” a l’exterior i que sostingui “de manera irresponsable” que “està en bancarrota” quan la realitat és que està “en recuperació”.

“Vostè malmet la confiança dels ciutadans en el sistema democràtic i fa mal a Espanya a l’exterior”, ha dit Sánchez, i “quan escolto coses que diuen els seus col·legues de vostè, sento vergonya aliena”. Sánchez ha usat un to condescendent, com si estigués en una lliga diferent de la de Casado. El president de l’executiu espanyol s’ha escudat en la crítica a l’oposició per protegir la seva imatge.

Publicitat

Així, ha respost a la intervenció de Casado al Congreso que comentava la imatge de Sánchez en l’últim Consell Europeu. Segons el líder del PP, Espanya “va molt malament” i no podrà executar els fons europeus. El govern espanyol, segons Casado, és “el cotxe escombra dels radicals” pels pactes amb ERC i Bildu.

Segons el president del Gobierno, Casado llança afirmacions de manera “irresponsable”. També quan aporta dades errònies sobre l’ocupació apuntant que hi ha quatre milions de persones a l’atur. “Hi ha feina a fer, però anem per la senda correcta”, ha dit Sánchez, que ha recordat a Casado que mai abans hi havia hagut tanta gent treballant a l’Estat.

“L’èxit no és casual, té a veure amb els ICO, les prestacions als autònoms, els ERTO, l’IMV i unes polítiques socialdemòcrates radicalment diferents a les del PP”, ha dit. Sánchez ha aprofitat per penjar-se una medalla i, ja de pas desacreditar el seu adversari polític.

El president espanyol ha afirmat que l’executiu “compleix” els seus compromisos per fer possible una “recuperació justa”, i ha retret a Casado que “jugui amb el nombre de morts”. “Aquest és un país seriós, amb professionals seriosos malgrat la desinformació i la demagògia que vostè fa servir cada vegada que puja a la tribuna”.

Et pot interessar  Sánchez demana a Feijóo que forci la dimissió d'Ayuso: "Després del que s'ha conegut avui no té excusa"

“Vostè fent un mal immens a la imatge d’Espanya i està malmetent la confiança en el sistema. Fa vergonya aliena sentir-lo parlar de l’evolució de la pandèmia del seu país”, ha afirmat el president espanyol dirigint-se a Casado.

Sánchez també ha respost amb contundència la intervenció del líder de Vox, Santiago Abascal, a qui ha preguntat si s’ha arribat a vacunar. L’ha acusat de negar l’aportació de la ciència en la lluita contra la covid-19, i ha afegit que a diferència del que diu Abascal: “Vostès no salvaran Espanya, a Espanya cal salvar-la de vostès”.

Justifica l’acord al TC
La hipocresia de Sánchez no ha tardat a arribar. Ha afirmat que “no li agraden alguns dels candidats que ha proposat el PP” per renovar institucions com el Tribunal Constitucional però insisteix que és un deure “salvar l’acord per renovar les institucions constitucionals i permetre que es desbloquegi i es renovin”.

En definitiva, que sent molta vergonya per Casado, però quan li convé el PSOE està disposat a acceptar les polítiques del PP, pel “deure de l’executiu”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut