Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

Sánchez diu que li agradaria reunir la taula de diàleg al juliol i convida Junts a participar-hi

El president espanyol creu que el Tribunal Suprem no revocarà els indults als presos de l’1-O

Redacció 03/07/2022

Com se sap, l’estiu és ideal per fer coses molestes: s’asfalten carrers i es fan altres reparacions intentant entorpir el mínim el dia a dia, es tiren endavant lleis incòmodes i es modifiquen constitucions evitant que hi hagi massa ressò… i és en aquest ambient “estiuenc” que en Pedro Sánchez, cada cop més avesat a empassar-se tota mena de “mals tragos”, vol xarrupar una mica de “taula de diàleg” amb la clara intenció de xutar la pilota endavant, de poder dir que ja s’ha reunit i que la següent serà quan les granotes criïn pèl.

Així, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, diu que li agradaria que es reunís la taula de diàleg al juliol i ha demanat a Junts que hi participi. “Un dels grans actius d’aquest govern de coalició progressista és que es pugui garantir la cohesió i la convivència a Catalunya i al conjunt de l’Estat amb diàleg i amb l’agenda del retrobament”, ha afegit en una entrevista que publica aquest diumenge ‘El País’. També ha assenyalat que avui a Catalunya no hi ha la situació que hi havia el 2017 i el 2019. I ho ha atribuït, en part, al govern espanyol.

D’altra banda, el president espanyol ha mostrat respecte davant la justícia però ha augurat que el Tribunal Suprem no revocarà els indults als presos de l’1-O. Segons ell, el seu executiu va complir amb la llei en concedir els indults i va reivindicar un dret que està a la Constitució i “a tots els sistemes democràtics del món”.

D’altra banda, no ha volgut pronunciar-se sobre si la presidenta del Parlament, Laura Borràs, hauria de dimitir tenint en compte que està a un pas de judici per presumpte fraccionament de contractes quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). “És una decisió que ha de prendre Junts i la política catalana. Des de la meva posició com a secretari general del PSOE, amb el codi ètic que tenim al nostre partit les coses són rotundes”, ha afegit.