Dijous, 30 de juny de 2022 - Edició 1435
La República

Salvador Ribot, membre de l’Assemblea del Consell per la República, emprèn una vaga de fam pel català

“Tip i cansat de la política autonòmica he optat per la desobediència civil”, ha anunciat l’activista

Carme Garau 27/05/2022

El membre de l’Assemblea de Representants del Consell per la República, Salvador Ribot, ha anunciat l’inici d’una vaga de fam en defensa del català a l’escola. L’acció protesta té lloc a Celrà i és una de les respostes al nou pacte per la llengua que defineix el castellà com a “llengua curricular”. En la mateixa línia que les principals entitats dels Països Catalans, Ribot vol lluitar contra la nova proposta d’ERC, Junts, els socialistes i els comuns perquè posa en risc el model d’escola catalana.

“Tip i cansat de la política autonòmica he optat per la desobediència civil per obrir la consciència a la societat de la importància de defensar l’actual llei de política lingüística del 1982”, ha reivindicat en una piulada.

En poques hores, ja ha rebut nombroses mostres de suport a les xarxes socials. El professor jubilat i activista Jaume Sastre, li ha traslladat tot el seu suport en la vaga de fam, que ell mateix ha utilitzat com a via per defensar la llengua en diverses ocasions. “Jo també n’estic fart de polítics que s’autoproclamen ‘independentistes’ i que van de bracet amb els seus repressors i botxins”, ha reblat.