Divendres, 5 de juny de 2020 - Edició 680
La República

Salut confirma tres nous casos de coronavirus a Catalunya i eleva a dotze els afectats

Es tracta de dues noies de Girona que van viatjar al nord d’Itàlia i d’un home de Barcelona que va estar a Milà

Avatar
Agències 01/03/2020
Dos mujeres con mascarillas caminan por Barcelona el mismo día en que se confirman nuevos casos de pacientes contagiados de coronavirus en España, en Barcelona (España), a 25 de febrero de 2020. 26 FEBRERO 2020 ENFERMEDAD;VIRUS;WUHAN;CHINA;MASCARILLAS;PROTECCIÓN SANITARIA 2/26/2020

Salut ha confirmat tres casos més de coronavirus a Catalunya, que eleven la xifra d’afectats fins als dotze. Es tracta de dues dones de 20 i 16 anys residents a Girona que van viatjar al nord d’Itàlia entre el 14 i el 16 de febrer i del d’un home de 28 anys resident a Barcelona que va viatjar a Milà del 20 al 23 de febrer. Tots tres es troben en estat lleu. Aquest diumenge al matí la conselleria ja havia confirmat tres casos més de Covid-19 a Catalunya, dos homes, un de 25 anys i resident a Barcelona i l’altre de 26 anys i resident a Milà. Tots dos van estar a Milà entre el 20 i el 26 de febrer. El tercer és una dona de 62 anys de l’Hospitalet de Llobregat que va estar en contacte amb un dels casos ja confirmats anteriorment.

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, ha manifestat aquest matí que el coronavirus a Espanya es troba en una situació “continguda” i descarta elevar el nivell d’alerta.

En aquest sentit, ha precisat que el nombre d’identificats amb el Covid-19 és de 73 persones, la majoria dels quals, amb afectacions lleus, i només en 9 no se’n coneix l’origen.

Concretament, segons Simón, el 90% dels casos identificats són importants o amb vincles amb persones que l’han agafat fora. El Ministeri de Salut reunirà aquest dilluns les comunitats amb casos confirmats per avaluar les accions concretes que siguin “útils i factibles” i manifesta que el sistema està preparat per “qualsevol escenari”.

Relacionats