Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Rull acusa el Govern central de defensar els indults per evitar una “estirada d’orelles” d’Europa

|

- Publicitat -

L’exconseller Josep Rull ha defensat que el Govern esapnyol ha atorgat els indults als impulsors de l’1-O per evitar una eventual “estirada d’orelles a la justícia espanyola” del Consell d’Europa i del Tribunal Europeu de Drets Humans (TDHE).

En una entrevista a Rac1 que ha recollit Europa Press aquest dissabte, ha considerat que amb els indults el Govern central “ha volgut protegir el seu poder judicial” perquè, diu, la cúpula del poder judicial i el Tribunal Constitucional (TC) no són homologables a nivell europeu.

Publicitat

L’exconseller ha assegurat que els impulsors de l’1-O no renunciaran a la independència després del seu pas per la presó i que continuaran treballant en aquesta direcció amb convicció i rotunditat: “Entrem independentistes i sortim independentistes amb més força i més convicció”.

Per a ell, el fet que els indults estiguin condicionats pretén vulnerar els líders de l’1-O i reduir la seva voluntat de continuar fent política, motiu pel qual ha afirmat que insistirà per aconseguir la independència i que ho farà de manera “pacífica i democràtica”.

Ha recordat que malgrat estar inhabilitat fins al 2028, continuarà defensant els seus ideals, militant a Junts, “fent política, explicant el que penso i anant on se’m demani per explicar aquest procés, que ha pagat la pena”, tot i que no ha especificat si li agradaria formar part d’un altre Govern quan pugui tornar a exercir.

Quan li han preguntat si voldria formar part de la taula de diàleg entre Generalitat i Govern central, ha dit que se sent molt escèptic sobre aquesta trobada i ha defensat que per desjudicialitzar la situació “el que ha de fer l’Advocacia de l’Estat és retirar-se de l’acusació” en la causa del procés independentista.

Et pot interessar  VIDEO | Rull descarta sotmetre's a una investidura: "L'únic pla es diu Carles Puigdemont, no hi ha pla B"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut