Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1522
La República

Rufián carrega contra JxCat: creu que és un “insult” a la “intel·ligència col·lectiva” es culpi ERC del suplicatori a Borràs

El portaveu d’ERC argumenta el fet de no votar el suplicatori per tal de “no legitimar-lo”

Agències 25/06/2020
El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha assegurat aquest dijous que culpar els republicans perquè prosperi el suplicatori a la diputada de JxCat Laura Borràs no és només un “insult” a ERC sinó a la “intel·ligència col·lectiva”. En roda de premsa al Congrés, Rufián ha dit que “res” del que ha succeït amb el suplicatori depèn d’ERC i ha lamentat que JxCat els ataqui per reclamar que no hi hagi “ombres de dubte” de corrupció a l’independentisme. Rufián ha argumentat que després de la votació és “complicat” que les relacions entre l’independentisme es trenquin si no ho van fer quan JxCat va pactar amb el PSC a la Diputació de Barcelona.

Precisament, Rufián ha expressat que Borràs hauria d’haver pressionat el PSOE perquè evités el suplicatori tenint en compte que JxCat i el PSC governen plegats a la Diputació de Barcelona. “Tenen allà camp per recórrer i negociar i no ho han fet”, ha lamentat.

Rufián ha dit que el procediment està “viciat” i que és “tòxic” i “injust” i ha justificat no participar-hi per tal de no “legitimitzar-lo”. “L’única persona que pot evitar-lo és la pròpia Borràs amb un gest que li demanem des de fa dies i que no ha arribat”, ha apuntat.

El portaveu republicà ha explicat que les formacions independentistes van acordar, a proposta de JxCat, que aquest dijous no participarien a la votació per no donar legitimat al procés. Ha dit que després d’haver assolit el pacte, JxCat va dir que la mesura no era suficient.

“Tothom sap el què hagués passat si Borràs hagués estat un càrrec electe d’ERC. No hauríem arribat a segons quins debats”, ha etzibat. “No ens agraden els judicis i tribunals parcials. Ens agraden menys els mediàtics i a les xarxes socials. Hi ha qui vol guanyar a allà el que injustament perdrà en un tribunal parcial”, ha afegit.