Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Rovira reclama “consens” i “grans acords” a l’independentisme sense “uniformitzar”

ACN Barcelona .- La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha intervingut per sorpresa al Consell Nacional del partit a través d’una connexió telemàtica en directe des de Suïssa, on resideix […]

Redacció
Redacció 22/09/2018

ACN Barcelona .- La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha intervingut per sorpresa al Consell Nacional del partit a través d’una connexió telemàtica en directe des de Suïssa, on resideix des que va marxar a l’estranger. La republicana ha volgut aprofitar per reclamar a l’independentisme que “s’assegui i consensuï”. “I consensuar no significa uniformar, significa arribar a grans acords per avançar”, ha volgut matisar. Per a Rovira, l’exemple més clar d’aquesta estratègia i del resultat que dona va ser l’1-O. “Va ser possible gracies al consens entre actors polítics i moviments socials, per la complicitat entre institucions democràtiques i ciutadania, per la coherència entre els mandats democràtics i al moviment popular, coherència entre política i carrer. És la gran lliçó, que avancem quan generem aquests grans consensos i només així l’independentisme pot ser una opció atractiva i majoritària”, ha sentenciat.
En aquest sentit, ha refermat que l’1-O va ser “un punt de partida, de lliçons apreses i un exercici de sobirania democràtica”. Per a Rovira, de fet, “no va ser cap delicte sinó un punt de no retorn, perquè la majoria que va sortir al carrer ho va fer a votar de forma sobirana, pacíficament i democràtica. I això ja no pot tenir marxa enrere”. Segons la republicana, actualment i des de l’1-O, “els ciutadans se senten sobirans per decidir què volen ser i decidir la república que volen construir”.

Rovira també ha tingut paraules d’agraïment per al fins ara cap de llista d’ERC a Barcelona per a les municipals, Alfred Bosch, i ha lloat la seva “generositat”. “La política hauria de fer-se sempre de gestos així”, ha dit.

La secretària general d’ERC també ha volgut remarcar que, sota el seu punt de vista, haver patit la “repressió de l’Estat” i haver “reaccionat sortint al carrer de forma pacífica” dona a l’independentisme “més legitimitat que a ningú”. “La nostra causa és pacífica i democràtica. I davant el judici que ens caurà a sobre, hem de deixar clar que fer un referèndum no és cap delicte; que voler un canvi polític en un estat democràtic no és tampoc cap delicte”, ha reblat.