Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Rovira reclama “consens” i “grans acords” a l’independentisme sense “uniformitzar”

La secretària general d'ERC intervé al Consell Nacional des de Suïssa per reivindicar que l'1-O és "un punt de no retorn" i avisar que els ciutadans "se senten sobirans per decidir què volen ser"

|

- Publicitat -

ACN Barcelona .- La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha intervingut per sorpresa al Consell Nacional del partit a través d’una connexió telemàtica en directe des de Suïssa, on resideix des que va marxar a l’estranger. La republicana ha volgut aprofitar per reclamar a l’independentisme que “s’assegui i consensuï”. “I consensuar no significa uniformar, significa arribar a grans acords per avançar”, ha volgut matisar. Per a Rovira, l’exemple més clar d’aquesta estratègia i del resultat que dona va ser l’1-O. “Va ser possible gracies al consens entre actors polítics i moviments socials, per la complicitat entre institucions democràtiques i ciutadania, per la coherència entre els mandats democràtics i al moviment popular, coherència entre política i carrer. És la gran lliçó, que avancem quan generem aquests grans consensos i només així l’independentisme pot ser una opció atractiva i majoritària”, ha sentenciat.
En aquest sentit, ha refermat que l’1-O va ser “un punt de partida, de lliçons apreses i un exercici de sobirania democràtica”. Per a Rovira, de fet, “no va ser cap delicte sinó un punt de no retorn, perquè la majoria que va sortir al carrer ho va fer a votar de forma sobirana, pacíficament i democràtica. I això ja no pot tenir marxa enrere”. Segons la republicana, actualment i des de l’1-O, “els ciutadans se senten sobirans per decidir què volen ser i decidir la república que volen construir”.

Rovira també ha tingut paraules d’agraïment per al fins ara cap de llista d’ERC a Barcelona per a les municipals, Alfred Bosch, i ha lloat la seva “generositat”. “La política hauria de fer-se sempre de gestos així”, ha dit.

Publicitat

La secretària general d’ERC també ha volgut remarcar que, sota el seu punt de vista, haver patit la “repressió de l’Estat” i haver “reaccionat sortint al carrer de forma pacífica” dona a l’independentisme “més legitimitat que a ningú”. “La nostra causa és pacífica i democràtica. I davant el judici que ens caurà a sobre, hem de deixar clar que fer un referèndum no és cap delicte; que voler un canvi polític en un estat democràtic no és tampoc cap delicte”, ha reblat.

Et pot interessar  Rovira afirma que "tornarà" quan "es donin les garanties", ja que l'amnistia "no pot preveure la reacció judicial"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut