Diumenge, 4 de desembre de 2022 - Edició 1592
La República

Rovira carrega contra la qüestió de confiança exigida per Junts: “Encara té moltes decisions pendents”

La secretària general d’ERC defensa l’acord de claredat, ja que lamenta que “s’hagin esgotat gairebé totes les vies”

Redacció 28/09/2022
La secretària general d'ERC, Marta Rovira, a Ginebra el 19 d'abril del 2019.

La secretària general d’ERC, Marta Rovira tampoc ha tardat a pronunciar-se davant la sonada proposta de qüestió de confiança que junts ha fet arribar a Aragonès. Davant d’això, Rovira ha manifestat que Junts encara té “moltes decisions pendents” per prendre i ha criticat que les estigui “externaltizant” al Govern. En una entrevista a TV3 ha replicat així a l’amenaça de Junts d’una qüestió de confiança si no hi ha “garanties i concrecions” sobre l’acord de govern. “Junts ha de decidir què vol fer amb el Govern i respecte a l’acord de claredat”, ha insistit. Sobre aquesta darrera qüestió Rovira ha defensat l’acord de claredat després d’haver “esgotat gairebé totes les vies”. “Queda pendent provar-ho”, ha apuntat.

La secretària general del partit ha reivindicat la proposta perquè “és clarament homologable” i “parla el llenguatge de la democràcia”. “S’entén, es pot assumir, és comprensible i pot despertar complicitats a nivell internacional, perquè tothom ens reconeix que hem de poder votar”, ha explicat.

En relació a si Aragonès havia comunicat la proposta a la Moncloa abans d’anunciar-la, Rovira ha dit que és la Moncloa qui hauria de dir “per què fa aquestes afirmacions”. De totes maneres, ha apuntat que el president “ho ha explicat als actors que volia interpel·lar”, sense entrar en més detalls.