Dimecres, 8 de desembre de 2021 - Edició 1231
La República

Rodríguez exigeix explicacions a Batet per la seva inhabilitació

El diputat inhabilitat per una sentència del Supremo ha reclamat a la presidenta de la cambra baixa espanyola amb quina base legal l’ha privat de l’escó

Avatar
Agències 25/10/2021

El diputat inhabilitat d’Unides Podem al Congreso, Alberto Rodríguez ha demanat explicacions per carta a la presidenta de la cambra baixa, Meritxell Batet, per la decisió de retirar-li l’escó arran de la condemna del Tribunal Supremo.

A la missiva, Rodríguez demana que aclareixi “amb quina base legal ha decidit transformar una pena accessòria d’inhabilitació especial per al dret de sufragi passiu” en “una de privació de l’escó”, “creant d’aquesta manera una pena no prevista en la sentència”.

“Quin precepte de la llei electoral m’ha aplicat?”, pregunta Rodríguez, que també vol saber si “l’arbitrària decisió” la va prendre personalment Batet o algun òrgan col·legiat. D’aquesta manera denuncia la persecució política a través del òrgans judicials.

“Quan i mitjançant quina resolució es va adoptar tal mesura?”, insisteix el diputat inhabiolitat, que explica que “exercitarà tots els recursos que la llei li permeti per revertir tan arbitrària mesura”.

Rodríguez reclama una resposta de Batet “per poder delimitar l’objecte del futur litigi que tinc constitucionalment garantit”.