Dimecres, 8 de desembre de 2021 - Edició 1231
La República

Rodríguez denuncia Batet al Supremo per haver vulnerat la separació de poders

El diputat inhabilitat ha reclamat que en cas que no se suspengui provisionalment la sentència a la seva contra, que Batet també hagi d’assumir-la, per haver-la modificat per privar-lo de l’escó

Redacció
Redacció 26/10/2021

El diputat de Podemos recentment inhabilitat per presumptament agredir un agent, Alberto Rodríguez, ha decidit emprendre accions legals contra el Tribunal Supremo, i la presidenta del Congreso de Diputados, Meritxell Batet.

Rodríguez ha acusat la socialista d’haver modificat la sentència que el Supremo, li va enviar, per facilitar que es fes efectiva la inhabilitació del diputat de Podemos. La defensa de Rodríguez ha reclamat la suspensió provisional de la sentència, i exigeix que en cas que l’òrgan judicial deliberi que s’ha de mantenir, demana que també apliqui a Batet, atès que podria haver comès irregularitats.

La defensa ha fet esment que la sentència s’ha aplicat sense respectar el termini per presentar un recurs d’empara. També ha donat a entendre que Batet va posar més pa que formatge en la interpretació de la sentència i l’acusa d’haver-la reconduït per privar de l’escó a Rodríguez. Així, han volgut destacar que es podria haver vulnerat la separació de poders, i han reiterat que en cas que es desestimi la petició de suspensió provisional de l’execució de la sentència de Rodríguez, Batet també hagi d’executar la pena.