Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Riera: “Avui s’inicia el camí cap al procés judicial que ens jutjarà a totes”

La CUP fa una crida "a trencar amb qualsevol normalitat, ja que només amb les mobilitzacions permanents i la desobediència civil activa es pot aturar tot"

|

- Publicitat -

El diputat de la CUP Carles Riera ha volgut deixar molt clara la posició de la seva formació davant el trasllat dels presos independentistes a Madrid per iniciar el judici de l’1-O que els asseurà a la bancada dels acusats. Així, Riera creu que a les portes d’uns “judicis polítics totalment injustos”, cal “mostrar el rebuig i acusar un Estat espanyol que ha empresonat representants democràtics del poble i de la societat civil, ha obligat a marxar a l’exili molts altres i ha detingut, processat o investigat a milers de persones que han defensat els drets fonamentals”. “La carretera d’avui no porta a un judici amb garanties democràtiques sinó a la vulneració de drets fonamentals, concretament el dret a l’exercici de l’autodeterminació. Avui s’inicia el camí cap al procés judicial que ens jutjarà a totes”, ha manifestat el diputat de la CUP després que els presos hagin emprés en camí a Madrid.

En aquest sentit, Riera aposta perquè el moviment a favor del dret a l’autodeterminació “s’organitzi a cada barri, poble i ciutat per denunciar el context de violència institucional per part de l’Estat espanyol que ha desplegat tots els mecanismes repressius dels què disposa per reprimir la voluntat popular”. Per a la CUP, els judicis són la “punta de l’iceberg d’una reiterada vulneració de drets socials, civils i polítics perpetrats per l’entramat del règim del 78”. I per aquest motiu, la CUP ha fet una crida pública “a trencar amb qualsevol normalitat, ja que només amb les mobilitzacions permanents i la desobediència civil activa es pot aturar i mostrar aquesta excepcionalitat democràtica”. “No els hi hem de dir adéu, sinó alçar-nos per poder exercir el dret a l’autodeterminació que ens farà lliures”, ha afegit Riera. Des de la CUP s’han sumat a totes les convocatòries de rebuig al trasllat dels presos i donen per iniciat “un cicle de mobilitzacions permanent que ha de tenir com a objectiu aturar-ho tot”.

Et pot interessar  La CUP denuncia que el Govern "ha llançat la legislatura per la borda de la mà del PSC més de dretes de la història"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut