Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

El Gobierno creu que el discurs de Torra és de ”l’independentisme clàssic”

La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, assegura en una compareixença d’urgència a La Moncloa que el discurs del president de la Generalitat, Quim Torra, és el de “l’independentisme clàssic” […]

Avatar
Agències 05/09/2018
La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, assegura en una compareixença d’urgència a La Moncloa que el discurs del president de la Generalitat, Quim Torra, és el de “l’independentisme clàssic” i “sense massa novetats” dirigit “en exclusiva” als independentistes. En aquest sentit, li ha demanat que faci “passos endavant” i s’obri a la negociació sobre la millora de l’autogovern en la línia de l’oferta que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va fer per a una reforma de l’Estatut, així com entre catalans independentistes i no independentistes. Celaá també ha advertit que sigui quina sigui la sentència del Tribunal Suprem sobre els líders independentistes, i independentment del fet que Torra digui que no acceptarà cap alternativa a una absolució, el govern de la Generalitat haurà d’acceptar el criteri del tribunal.

Celaá ha afirmat que Torra ha construït un relat amb peces més ancorades “a finals del segle XX que el XXI” com “el dret a decidir”, “victimisme i romanticisme” amb una apel·lació constants a “conceptes suprems”. “Un relat per a independentistes en forma exclusiva”, ha dit, que “és evident que hi ha coses que no compartim”.

En aquest marc ha demanat al president de la Generalitat que s’obri a un diàleg sobre el que uneix “tots els catalans i catalanes” siguin o no independentistes, el mateix que “ha vingut unint històricament: l’autogovern”. Ha emplaçat a ”seguir endavant trobant solucions junts”, no només amb el govern d’Espanya sinó “entre tots els catalans”. “Precisament a través d’aquesta via podem desbloquejar un conflicte polític que hi ha a Catalunya des de la política, donem una oportunitat a la política”, ha dit.