Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Reguant i Baños al·legaran objecció de consciència per negar-se a atestar davant Vox en el TS

|

- Publicitat -

Els exdiputats de la CUP Eulàlia Reguant i Antonio Baños al·legaran objecció de consciència al declarar al Juzgado de Instrucción 10 de Madrid, que els ha citat per presumpta desobediència al negar-se a testificar al judici de l’1-O al Tribunal Suprem davant les preguntes de l’acusació popular de Vox.

En una roda de premsa, Reguant ha assegurat que en la seva compareixença judicial el 25 de febrer assenyalarà l’existència, segons ella, d’una “vinculació de la judicatura amb el franquisme” i amb Vox.

Publicitat

Coincidint amb la citació de Reguant el 25 de febrer, la CUP ha organitzat una concentració per donar suport a l’exdiputada, mentre que Baños té previst declarar el 18 de març per videoconferència.

Reguant ha recordat que Vox els va citar com a testimonis al judici del TS i que no van voler respondre les seves preguntes, sobre el que ha argumentat que “acceptar aquesta ideologia discriminatòria, com expressava la defensa de Jordi Cuixart, ja marcava la impossibilitat d’obtenir justícia”.

El seu objectiu va ser i segueix sent “mostrar com la presència de Vox no es podia entendre com una anomalia, sinó com un element més d’aquest engranatge de l’Estat”, ha indicat.

També ha dit que hi ha una “continuïtat constitucional de Franco a l’Estat” a través dels tribunals, ha criticat que hi ha jutges que mostren el seu suport a Vox a les xarxes socials i ha posat com a exemple el que va ser cap de la llista del partit a Andalusia, Francisco Serrano, sobre qui ha ressaltat que com a jutge va ser apartat per males praxis.

Reguant ha donat per fet que aniran a judici perquè no creu que un jutge instructor “contradigui” el TS, però ha assegurat que assumiran les conseqüències de la seva negativa a respondre a Vox, per la qual poden afrontar fins a un any de presó per desobeir.

Et pot interessar  Junts, Vox, Cs i el PPC demanen la dimissió d'Ubasart i el PSC reclama que s'assumeixi responsabilitats

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut