Dimecres, 8 de desembre de 2021 - Edició 1231
La República

Reapareixen els cartells en català a les entrades de Perpinyà

L’Ajuntament, liderat per l’ultradretà Louis Aliot, va provocar polèmica al·legant primer un robatori i després tasques de manteniment

Avatar
Agències 20/10/2021
Cartells de Perpinyà / Oui au Pays Catalan (Facebook)

El cartells de ‘Perpinyà’ i ‘La Catalane’ han retornat a les principals entrades de Perpinyà. Segons ha avançat Ràdio Arrels i ha publicat el PuntAvui, l’ajuntament les ha tornat als seus llocs originals deu dies després de la polèmica per la seva desaparició. Va ser Oui au Pays Catalan i Unitat Catalana qui va denunciar el cas i va acusar l’alcalde d’ultradreta, Louis Aliot, de voler “esborrar” la identitat catalana de capital nordcatalana. En un primer moment i davant de la polèmica, l’Ajuntament va apuntar a un possible robatori per part de seguidors del rugbi i, posteriorment, va al·legar tasques de “manteniment” tot anunciant que es tornarien a instal·lar.

Les entitats van denunciar que sospitaven que la retirada dels cartells era un pas més d’Aliot en contra de la identitat catalana. De fet, l’alcalde va crear un nou escut de Perpinyà. El nou blasó va eliminat part del lema, que precisament feia referència a la catalanitat, i en va incorporar un de nou. En comptes de ‘Perpinyà. La Catalana’, passava a descriure la ciutat com ‘La radiant’.

La imatge de l’escut mostra San Joan Baptista, patró de la ciutat, amb les quatre barres al darrere i un esclat de llum que simbolitza la Flama del Canigó.