Dimecres, 8 de desembre de 2021 - Edició 1231
La República

Ràbia de Robles amb les exigències d’ERC pels PGE

Robles retreu als republicans que pretenguin condicionar els PGE a una qüestió “partidista” com el blindatge del català

Avatar
Agències 28/10/2021

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha retret aquest dijous a ERC que pretengui utilitzar la tramitació parlamentària dels pressupostos generals de l’Estat (PGE) per al 2022 per treure rèdits polítics i introduir qüestions “partidistes” com el blindatge del català a la Llei Audiovisual. En una entrevista a ‘La hora’ de TVE, Robles ha afirmat que aquests són uns pressupostos per a la recuperació econòmica amb els fons europeus, i per tant “no comprèn” que els republicans plantegin reivindicacions “en clau partidista” sobre un tema “que no té res a veure amb els pressupostos”.

Les manifestacions arriben a 24 hores que expiri –aquest divendres a les 14h- el termini per a la presentació d’esmenes a la totalitat. ERC ja està preparant el text que presentarà davant una eventual manca d’acord, un cop el govern espanyol ha apuntat a través de diversos ministeris que no veu factible assolir una entesa per blindar el català a la Llei audiovisual ni ara ni abans que es votin les esmenes a la totalitat els dies 2 i 3 de novembre.

Robles ha afirmat que “no concep” que els republicans condicionin els comptes a aquesta qüestió. “Aquests pressupostos són bons per afavorir els més vulnerables”, i “els altres temes partidistes tenen altres marcs de diàleg”. Ha afirmat que “entén” que ERC reivindiqui un blindatge del català a la producció audiovisual, “però em sorprendria que quan tenim uns pressupostos en clau social es pugui condicionar a aquesta qüestió”. “En política no es pot estar amb plantejaments personals o partidistes”, ha dit.