Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

Puigdemont reivindica que des de l’exili s’ha aconseguit que l’Estat “doni explicacions i abaixi el cap” en moltes ocasions

El president reclama fer “política de la bona”

Agències 12/05/2019
Carles Puigdemont, president legítim de Catalunya / Junts per Catalunya

El candidat de JxCat a les europees i president legítim, Carles Puigdemont, ha demanat aquest dissabte fer possible que tingui veu i vot en el Parlament Europeu per a forçar l’Estat a dialogar sobre el procés. Per videoconferència, en un míting davant de 400 persones a Mataró, el president demana donar un salt endavant després del 26-M per a continuar fent la feina que porta fent des que està a Bèlgica principalemtn en nom del Govern que va fer possible l’1-O.

Per al president, s’ha d’apostar “per un diàleg que només es pot aconseguir si ve acompanyat d’una pressió i vigilància des del cor d’Europa” i que només es pot garantir entre iguals, des del reconeixament, el respecte mutuu i complir els acords que s’aconsegueixin.

“Política de la bona”

El candidat assegura que s’ha d’exigir a l’Estat que es faci “política de la bona, de la solució, i no una política que busqui mantenir el problema i avivar la confrontació amb l’objectiu d’aconseguir rèdits electorals”. Segons el president, des que viu a Bèlgica s’ha aconseguir forçar l’Estat a “donar explicacions i que abaixi el cap” en moltes ocasions, i ha afegit que des de dins la UE tocarà seguir treballanr perquè es mogui en la posició correcta.