Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Puigdemont reivindica que des de l’exili s’ha aconseguit que l’Estat “doni explicacions i abaixi el cap” en moltes ocasions

|

- Publicitat -

El candidat de JxCat a les europees i president legítim, Carles Puigdemont, ha demanat aquest dissabte fer possible que tingui veu i vot en el Parlament Europeu per a forçar l’Estat a dialogar sobre el procés. Per videoconferència, en un míting davant de 400 persones a Mataró, el president demana donar un salt endavant després del 26-M per a continuar fent la feina que porta fent des que està a Bèlgica principalemtn en nom del Govern que va fer possible l’1-O.

Per al president, s’ha d’apostar “per un diàleg que només es pot aconseguir si ve acompanyat d’una pressió i vigilància des del cor d’Europa” i que només es pot garantir entre iguals, des del reconeixament, el respecte mutuu i complir els acords que s’aconsegueixin.

Publicitat

“Política de la bona”

El candidat assegura que s’ha d’exigir a l’Estat que es faci “política de la bona, de la solució, i no una política que busqui mantenir el problema i avivar la confrontació amb l’objectiu d’aconseguir rèdits electorals”. Segons el president, des que viu a Bèlgica s’ha aconseguir forçar l’Estat a “donar explicacions i que abaixi el cap” en moltes ocasions, i ha afegit que des de dins la UE tocarà seguir treballanr perquè es mogui en la posició correcta.

 

Et pot interessar  Front comú del sobiranisme d'esquerres a les europees: MÉS se suma a ERC, EH Bildu i el BNG
Publicitat

Opinió

Minut a Minut