Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Puigdemont: “La base del sobiranisme ja és àmplia i sòlida”

El president legítim, Carles Puigdemont, es refereix a la base sobiranista quan diu “que ja és àmplia i sòlida” així com, assegura, no ho és l’unionisme. Creu que si el […]

Redacció
Redacció 25/09/2018
El president Carles Puigdemont / ACN

El president legítim, Carles Puigdemont, es refereix a la base sobiranista quan diu “que ja és àmplia i sòlida” així com, assegura, no ho és l’unionisme. Creu que si el resultat del referèndum hagués estat encara més partidari del ‘sí’ la situació seria la mateixa i afirma que “el referèndum el vam fer l’1-O” quan és preguntat per la proposta de Sànchez enmirallant-se amb Quebec.

En una entrevista a Eitb, al programa En Jake, Puigdemont afirma que creu que “la música del PSOE” és la mateixa que la de Rajoy. Considera que el president del Gobierno que va recolzar el 155, encara no ha proposat cap alternativa ni solució per al conflicte català. I, és per això, que el president planteja la dicotomia: independència o statu quo. “És el que hi ha”, conclou.

Pedro Sánchez posava la situació de Quèbec sobre la taula i, en aquest cas, Puigdemont recalca que el resultat d’aquell referèndum d’independènciava ser vàlid i vinculant. “És el que vam fer l’1-O”, afegeix, així com recorda que ”ja es va pactar un Estatut”.

La sintonia de Jxcat i ERC

Puigdemont subratlla que “és evident que hi ha “diferències” però assegura que van a una. Lamenta que “la gestió és complexa per la situació que vivim” perquè, havent-hi presos politics i exiliats la comunicació no és tan fructífera.