Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

PSOE, PP i Vox queden retratats en oposar-se per quinzena vegada a investigar l’emèrit

PSOE, PP i Vox han quedat retratats en el Congreso després d’oposar-se per quinzena vegada a la creació d’una comissió d’investigació per conèixer quines activitats va dur a terme l’emèrit mentre exercia com a cap d’Estat

Redacció
Redacció 26/08/2021

El Partit Socialista, el Partido Popular i Vox queden retratats al Congreso després oposar-se per quinzena vegada a una comissió d’investigació de l’emèrit.

Val a dir que fins a l’abdicació de Juan Carlos I no podia ser investigat, en tant que com a cap d’Estat tenia inviolabilitat. Des de llavors, diverses formacions polítiques han intentat que poguessin transcendir detalls sobre les seves activitats i la presumpta venda d’armes, amb què l’emèrit podria haver-se enriquit.

La Mesa del Congreso ha exposat que els articles 56.3 i 65 de la Constitució Espanyola impedeixen la creació d’una comissió d’investigació, i així, han rebutjat la iniciativa que han presentat Unidas Podemos, ERC, Junts, PDeCAT, CUP, Más País-Equo, Compromís i BNG com afirma el Público.

Les diferents forces polítiques han exigit que s’esclareixin els fets i es tregui l’aigua clara de qualsevol dubte que apunti cap a la corrupció que succeeixi en les institucions públiques.