Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Primera reunió conjunta d’ERC, Junts i la CUP per avançar en les negociacions

|

- Publicitat -

ERC, Junts i la CUP s’han reunit aquest dimarts per primer cop de manera conjunta per avançar en les negociacions sobre la composició de la Mesa del Parlament, segons han confirmat fonts coneixedores a Europa Press. Segons ha avançat TV3, és el primer cop que es reuneixen els tres partits independentistes de manera conjunta des de les eleccions catalanes del 14 de febrer, perquè fins ara totes les reunions havien estat bilaterals.

Tots tres partits busquen un acord abans del ple de constitució del Parlament de divendres, en el qual s’elegirà el president de la cambra i la resta de membres de la Mesa. Si tanquen un pacte podrien arribar a ocupar cinc dels set llocs de la Mesa i la principal incògnita és quin partit presidirà el Parlament: la CUP està disposada a assumir aquest càrrec però Junts considera que aquest lloc correspon a la seva formació perquè fins ara sempre l’ha ocupat el segon partit independentista més votat.

Publicitat

No obstant això, el PSC i els comuns són els únics que han postulat un diputat per presidir el Parlament: els socialistes la vice-primera secretària del partit, Eva Granados, i els comuns qui va ser el número dos en les eleccions, Joan Carles Gallego. Les dues propostes ho tenen difícil, però no es poden descartar definitivament tenint en compte la manca d’acord que ara com ara han mostrat les forces independentistes per proposar un candidat de consens i fer valer la seva majoria d’escons a l’hemicicle, en una votació que és secreta.

Et pot interessar  Juvillà denuncia el "joc brut" del Tribunal Suprem, que l'impedeix presentar-se per la CUP el 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut