Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Un pres de Lledoners relata com és la convivència dels presos polítics entre reixes

Demba Kouma explica que Raül Romeva li ha ensenyat a nedar i Oriol Junqueras l'ajuda a aprendre català

|

- Publicitat -

Demba Kouma fa vuit anys que és a la presó i avui ha estat el primer dia que ha passat en  llibertat després d’haver començat un permís penitenciari. Kouma és intern de Lledoners i explica com es troben i quines activitats realitzen els presos polítics independentistes. Entre altres, explica que Romeva li ha ensenyat a nedar perquè no en sabia i Oriol Junqueras li imparteix classes de català i filosofia. “Em cauen molt bé, m’ajuden en moltes coses”, afirma.

En una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, Demba Kouma també parla de Quim Forn, diu que li ha regalat una samarreta del Barça mentre que Jordi Turull n’hi ha regalat una del seu poble, Parets.

Publicitat

Kouma explica que l’ambient que es respira a Lledoners és molt tranquil, “la gran majoria està a favor de Catalunya”, diu. Afegeix que el que més li ha agradat és que “són humils” i que “mereixen la llibertat, han de sortir”.

Jugar a bàsquet o al ping-pong són dos dels esports que més juguen, amb Jordi Cuixart i Quim Forn i Josep Rull l’assessora com a advocat. “Estan bé, només els hi falta la llibertat”, conclou.

 

 

 

Et pot interessar  Jutgen el professor d'un centre d'extraescolars de Malgrat de Mar per agredir sexualment a tres alumnes menors d'edat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut