Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

PP i Vox s’oposen a la llei de llibertat sexual i queden ben retratats

|

- Publicitat -

Les dues formacions de dreta i extrema dreta han quedat ben retratades en mostrar-se contràries a la modificació de la Llei Orgànica de Garantia Integral de la Llibertat Sexual.

La llei que s’ha de votar, malgrat que pot estar subjecte a discrepàncies entre els partits que defensen la llibertat sexual al Congreso, és un avenç respecte a la normativa vigent. Entre altres aspectes, perquè proposa que s’elimini la diferenciació entre agressió i abús sexual.

Publicitat

És a dir, aquesta llei vol que no es pugui utilitzar l’abús sexual com a atenuant en aquells casos en què no es pugui provar violència, ja que segons la normativa actual és un delicte menor que l’agressió sexual.

De fet, és una manera d’endurir el codi penal davant moltes agressions sexuals, ja que en molts casos si no es pot provar violència física, actualment s’acaba atorgant com a màxim l’abús sexual, malgrat que en moltes ocasions la víctima sí que ha estat subjecte a violència com són: les amenaces, les coaccions, el xantatge emocional…

La diputada del PP, Marta González, ha afirmat que suposa “tractar de manera uniforme qualsevol atac a la llibertat sexual” com apunta el Diario.es. Així, ha fet un trist paper, ja que en moltes ocasions amb una avaluació superficial sobre si hi ha hagut violència física o no, molts agressors són absolts.

Aquest fet causa un sentiment d’impunitat vers la vulneració del dret a la llibertat sexual i molts dels autors d’aquests fets segueixen incrementant la violència, precisament perquè no van ser penats. Per tant, s’ha demostrat que la normativa actual no és capaç d’aturar i corregir suficientment la violència, ni tampoc de perseguir judicialment als responsables.

Et pot interessar  Gènova manté la incògnita sobre la candidatura popular del 12-M i aposta per escoltar l'opinió del PPC

No obstant això, la diputada Carla Toscano de Vox, ha frivolitzat al Congreso i s’ha atrevit a fer preguntes retòriques intentant ridiculitzar la llei a la qual acusa de ser una criminalització dels homes.

A totes dues formacions els ha caigut la careta amb aquestes afirmacions, ja que mentre les agressions sexuals segueixen creixent, es posicionen en contra de protegir la dona. Indubtablement, aquesta no és una posició que pugui dir gaire a favor seu. Però dins d’aquestes formacions, què ho pot fer?

Publicitat

Opinió

Minut a Minut