Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

[Vídeo] Ponsatí demostra que la UE té una doble vara de mesurar depenent del país que infringeix la llei europea

|

- Publicitat -

La consellera d’Ensenyament a l’exili, Clara Ponsatí, ha denunciat que, segons el seu parer “hi ha dues vares de mesurar” pel que fa a l’aplicació de la llei a la Unió Europea.

Ponsatí, en plena crisi entre Polònia i la Unió Europea, ha posat de manifest que el país on succeeix un fet, influeix en les decisions que pren l’organisme internacional. En concret, el primer ministre polonès ha aprovat una llei de mitjans de comunicació molt controvertida, perquè segons l’oposició vulnera el dret a la llibertat d’informació.

Publicitat

D’aquesta manera, Ponsatí ha ressaltat que la justícia no és igual a tota la Unió Europea, i que abans de prendre una decisió els països membres amb més poder analitzen quin impacte tindrà per a ells. Per exemple, la UE ha denunciat que Polònia no compleix amb la normativa europea, mentre no ho fa amb els incompliments a Espanya.

L’eurodiputada ha subratllat que hi ha una certa laxitud en l’aplicació de la llei europea en els països que tenen un major control de l’òrgan a Brussel·les. O sigui, que els països membres més poderosos tenen un major marge per incomplir la normativa europea, ja que no està sobre la taula que puguin ser expulsats de la Unió.

En canvi, pels països que s’han incorporat recentment, o bé que no tenen la mateixa capacitat d’influència en l’organització internacional, sí que estarien en risc de quedar-ne exclosos. Ponsatí destaca que aquesta pèrdua d’autoritat moral de la UE ha resultat en una crisi a Varsòvia, que considera que pot saltar-se la normativa.

La consellera d’Ensenyament a l’exili ha declarat a l’eurocambra que aquelles decisions que es prenguin a Polònia, també s’hauran de prendre a Espanya perquè “els tribunals espanyols també infringeixen obertament la legislació de la UE”. Per tant, que hi ha d’haver coherència en la presa de decisions. També ha lamentat, que vist que la UE hauria de prendre una decisió amb rapidesa és probable que l’òrgan europeu no actui i permeti privacions de drets a Polònia i a Espanya.

Et pot interessar  El catalanisme, el sentiment més estès a Catalunya seguit de l'europeista
Publicitat

Opinió

Minut a Minut