Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Els polítics corruptes seguiran inmunes tot i la reforma dels aforaments en la Constitució

A Espanya hi ha 250.000 aforats

|

- Publicitat -

Els delictes que cometin els polítics corruptes a Espanya en l’exercici del seu càrrec seguiran disposant d’un blindatge judicial tot i que Sánchez hagi anunciat la reforma de la Constitució per acabar amb els aforaments. Es tracta de “limitar-los als assumptes vinculats amb l’exercici polític” excloent, doncs, els delictes que es cometin en l’àmbit personal, segons ha avançat el diari El Independentiente.

Publicitat

En aquest sentit, en quedaria exempt Pablo Casado, pel cas del màster i que l’investiga el Tribunal Suprem. Tot i això, la Moncloa nega que es tracti d’una reforma a mida pel líder del PP, que juntament amb la senadora Pilar Barreiro, investigada pel suprem pel cas Púnica, i Diego Cañamero de Podemos, acusat d’un delicte de coaccions comès en un piquet durant una vaga, són els únics polítics que es veurien afectats.

Policia, també aforada

La fi dels aforaments, segons la rotativa, també exclou a la majoria de parlamentaris, presidents i governs autonòmics aforats pels respectius estatuts d’autonomia. Així com els cossos de seguretat i judicials.

El Independiente exposa les xifres dels aforaments. Segons el president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, a Espanya hi ha 250.000 aforats, dels quals més de 232.000 són membres dels cossos de seguretat estatals i 17.603 autonòmics.

Et pot interessar  El PP anuncia un "gran acte" contra l'amnistia el cap de setmana previ al debat d'investidura de Feijóo
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió