Dissabte, 20 d'agost de 2022 - Edició 1486
La República

Plataforma per la Llengua esbronca la Generalitat per premiar una empresa que ni tan sols etiqueta productes en català

Veritas incompleix les disposicions lingüístiques del Codi de consum, i així i tot el Departament d’Empresa permet que participi en els premis “Empresa del Futur Present”

Redacció 29/06/2022

Un cop més, la llengua catalana queda menystinguda completament per qui més l’hauria de cuidar, és a dir, pel Govern de la Generalitat i els seus departaments. Si bé hi ha conselleries que lluiten per fer créixer la presència del català en àmbits com el judicial, on està tocat de mort, el departament d’Empresa i Treball va protagonitzar una nova falta d’atenció a la llengua.

Així ho ha denunciat la Plataforma per la Llengua, que asseguren que una de les empreses premiades a “Empresa del Futur Present 2022”, no etiqueta en català la majoria dels seus productes, ni als tiquets de compra hi consta la nostra llengua. Es tracta de la cadena de supermercats Veritas, que ha guanyat el premi per votació popular, però així i tot, la Plataforma ha donat un nou toc d’atenció a la Generalitat per “permetre la participació a aquests premis a empreses que incompleixes disposicions legals aprovades pel Parlament”. I, de fet, Veritas sí que incompleix l’apartat lingüístic del Codi de consum de Catalunya.