Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Pedro Sánchez fa trampes i diu que la taula de diàleg no tindrà terminis

El president del Gobierno ha comparegut subratllant “les posicions radicalment diferents” sobre com resoldre el conflicte i ha usat la pandèmia per atacar l’executiu català

Avatar
Agències 15/09/2021

Pedro Sánchez ha comparegut després de la reunió amb Aragonès i ha donat un missatge triomfalista, que al seu entendre mostra una diferència “al silenci de les administracions”, en referència al Gobierno de Rajoy.

Sánchez ha comparegut en primer lloc i ha agraït a Aragonès “la celebració de la reunió”. Ha destacat “la voluntat de trobar una solució dialogada i acordades”, però amb “posicions molt allunyades” com a punt de partida. El president espanyol no ha volgut posar terminis a la resolució del conflicte, precisament abans de l’aprovació del Pressupost General de l’Estat i ha dit que “no n’han parlat”.

El president del govern espanyol ha usat la pandèmia, per afirmar que els ciutadans han posat un nou ordre de prioritats, i ha dit que els representants polítics també ho han de fer. D’aquesta manera, ha volgut crear tensió a l’executiu català, dividint els dos partits que els componen.

Sánchez ha titllat de “dècada perduda” els darrers anys a Catalunya, atacant a l’independentisme, val a dir, però, que ho ha fet amb “un profund respecte”. El president de l’executiu espanyol ha afirmat que “vivim junts i hem de decidir junts”, en unes declaracions que s’oposen al dret a l’autodeterminació.