Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El PDeCAT dubta que Sánchez accepti l’ultimàtum per aprovar els pressupostos

Bonvehí avança que, si abans del 13 de febrer no hi ha cap dels gestos que demanen, presentaran una esmena a la totalitat

|

- Publicitat -

El president del PDeCAT, David Bonvehí, no creu que Sánchez accepti les condicions que han proposat des del grup parlamentari català al Congreso per aprovar els pressupostos, com és una taula de diàleg de partits -independentment de les relacions que hi ha ara entre governs- i la presència d’un mediador internacional que estigui desvinculat del conflicte.

“Mentre no sigui així no és suficient”, ha dit el president del PDeCAT, tot i que aquest dimarts Iceta avancés que acceptaven que hi hagués una figura “que donés fe” de què es parlava. Si abans del 13 de febrer no accepten les condicions, el grup presentarà una esmena a la totalitat, seguint els passos dels seus socis d’ERC al Congreso. Si s’arriba a un acord, es retirarà, però Bonvehí afirma que dubta que Sánchez faci “cap gest definitiu abans del dia 13”.

Publicitat

Tot i això, el PDeCAT ha admès que “a l’independentisme li convé més un govern de Sánchez” amb la voluntat de resoldre el conflicte, mentre que el president ha reiterat que “la solució passa pel diàleg”.

Respecte a les municipals, David Bonvehí ha assegurat que li sembla un “error estratègic” que hi hagi cinc candidatures independentistes i ha recuperat una expressió del president Mas per reivindicar unitat: “S’ha acabat l’època dels partits”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut