Dimecres, 8 de desembre de 2021 - Edició 1231
La República

Otegi: “Si perquè surtin els 200 presos cal votar els pressupostos, els votarem”

“Els votarem sense cap problema i ho farem tranquils”, ha reblat el líder de Bildu

Avatar
Agències 20/10/2021
Primer pla d'Arnaldo Otegi durant la roda de premsa al Parlament Europeu després de la sentència d'Estrasburg el 6 de novembre del 2018 (Hortizontal)

El coordinador general d’EH Bildu, Arnaldo Otegi, ha afirmat que si perquè els 200 presos d’ETA surtin dels centres penitenciaris “cal votar els pressupostos generals de l’Estat”, la formació abertzale els votarà. “Així d’alt i clar ho diem. Els votarem sense cap problema i ho farem tranquils”, va dir Otegi en una intervenció, feta pública aquest dimecres per El Correo, davant d’un grup de militants a Eibar set hores després de la declaració solemne de dilluns en què va lamentar el “dolor” de les víctimes de la banda terrorista. “Tenim 200 presos dins i han de sortir”, va remarcar Otegi, que va defensar que EH Bildu no té “gens d’interès” en què caigui el govern de PSOE i Unides Podem perquè l’alternativa són PP i Vox.

“Si PP i Vox conformen un govern, ho pagarem els de sempre”, va argumentar Otegi segons el diari basc. El líder de l’esquerra abertzale va dir que cal que la coalició al govern espanyol duri encara sis anys més per donar temps al seu espai polític a “enfortir posicions” i “solucionar el tema dels presos” per a la qual cosa cal “introduir un canvi legislatiu”.

Otegi va insistir que, si es demostra que amb el govern “més progressista que pot existir a Espanya”, el tema dels presos segueix sense solució i tampoc es dona resposta a la “qüestió nacional”, el moviment independentista podrà demostrar davant la ciutadania basca i Europa que “cap govern ho farà”. “Llavors haurem de prendre la nostra decisió”, va dir.