Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Òmnium retreu al Gobierno que reclami unitat en nom d’un “patriotisme desfermat”

|

- Publicitat -

Òmnium Cultural ha criticat la “recentralització injustificada” de l’Estat en el decret d’estat d’alarma pel coronavirus i li ha retret haver optat per “la desconfiança”. En un comunicat, l’entitat ha apostat per la coordinació entre administracions locals, nacionals, estatals i europees, però ha advertit que la unitat “no pot erigir-se ne nom d’un patriotisme desfermat”. “Suposa un nou atac a les institucions pròpies del país”, avisen. Òmnium també ha defensat que el confinament de la població i país és “una mesura necessària” per fer front al contagi i han assenyalat que la comunitat científica i l’OMS apunten que apostar per “mesures laxes” és “una greu irresponsabilitat”.

“Davant la irresponsabilitat del govern espanyol de prioritzar els seus interessos a la gestió, ara els ciutadans tenim el deure de fer cas als experts”, diuen al comunicat, on insisteixen que les mesures de l’Estat són “insuficients i centralitzades”.

Publicitat

En aquests sentit, apel·len a la societat civil que ha demostrat “en nombroses situacions de vulnerabilitat” que sap “estar a l’alçada de les circumstàncies i respondre amb serenitat, maduresa i intel·ligència col·lectiva”. “És en moments com l’actual quan hem de fer aflorar al màxim la solidaritat i la cooperació, demostrar la fortalesa que tenim com a societat”, diuen.

Et pot interessar  Òmnium Cultural rebrà el premi anual en Reconeixement pel suport a la Premsa Comarcal de l'ACPC
Publicitat

Opinió

Minut a Minut