Dissabte, 17 d'abril de 2021 - Edició 995
La República

Òmnium retreu al Gobierno que reclami unitat en nom d’un “patriotisme desfermat”

L’entitat cultural assegura que el confinament de tota la població és una mesura “necessària” per fer front al covid-19

Avatar
Agències 16/03/2020
Pla curt del vicepresident d'Omnium Cultural, Marcel Mauri, en una atenció als mitjans el 28 de gener del 2020

Òmnium Cultural ha criticat la “recentralització injustificada” de l’Estat en el decret d’estat d’alarma pel coronavirus i li ha retret haver optat per “la desconfiança”. En un comunicat, l’entitat ha apostat per la coordinació entre administracions locals, nacionals, estatals i europees, però ha advertit que la unitat “no pot erigir-se ne nom d’un patriotisme desfermat”. “Suposa un nou atac a les institucions pròpies del país”, avisen. Òmnium també ha defensat que el confinament de la població i país és “una mesura necessària” per fer front al contagi i han assenyalat que la comunitat científica i l’OMS apunten que apostar per “mesures laxes” és “una greu irresponsabilitat”.

“Davant la irresponsabilitat del govern espanyol de prioritzar els seus interessos a la gestió, ara els ciutadans tenim el deure de fer cas als experts”, diuen al comunicat, on insisteixen que les mesures de l’Estat són “insuficients i centralitzades”.

En aquests sentit, apel·len a la societat civil que ha demostrat “en nombroses situacions de vulnerabilitat” que sap “estar a l’alçada de les circumstàncies i respondre amb serenitat, maduresa i intel·ligència col·lectiva”. “És en moments com l’actual quan hem de fer aflorar al màxim la solidaritat i la cooperació, demostrar la fortalesa que tenim com a societat”, diuen.