Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Òmnium recull el material requisat per la Guàrdia Civil i denuncia que els escorcolls buscaven “criminalitzar l’entitat”

L'entitat destaca que l'atestat policial sosté que van participar de l'1-O cridant a mobilitzar-se en actitud "serena" i "alegre"

|

- Publicitat -

ACN Barcelona.- Òmnium Cultural ha denunciat aquest dimecres que els escorcolls de la Guàrdia Civil a la seu del passat 15 de març buscaven “estendre una ombra de dubte” i “criminalitzar l’entitat”. En un comunicat difós després que hagin recuperat el material requisat fruit de l’escorcoll, Òmnium ha afirmat que els investigadors han conclòs que l’entitat “no està implicada en cap trama de malversació” vinculada a l’1-O i que “no hi ha constància” de pagaments de la Generalitat a Òmnium per finançar el referèndum. Amb tot, han destacat que l’atestat policial manté que la implicació amb l’1-O de “cridar a la població a mobilitzar-se en actitud serena i alegre”. Entre la documentació recuperada requisada per la Guàrdia Civil hi ha la comptabilitat del 2016 al 2018, tres telèfons mòbils, 10 gigues de documentació i 320 d’imatges.

De fet, segons l’advocada Marina Roig el fet que l’atestat defineixi que es va cridar a mobilitzar-se en actitud “serena” i “alegre” desacredita l’acusació de rebel·lió del president d’Òmnium, Jordi Cuixart. La nota de premsa enviada per Òmnium concreta que el jutjat d’instrucció número 13 ha retornat el material requisat durant l’escorcoll del passat 15 de març que va allargar-se durant 12 hores. L’entitat recorda que durant aquest temps es va retenir set treballadors i alguns membres de la direcció, que els agents van emportar-se un telèfon mòbil personal i “segrestar” el correu electrònic de quatre treballadors.

Et pot interessar  El talp de la Guàrdia Civil als Mossos per l’1-O, detingut per blanqueig de capitals
Publicitat

Opinió

Minut a Minut