Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Òmnium i Assemblea criden a la mobilització per denunciar “la farsa” del judici de l’1-O

Les entitats sobiranistes insten a aprofitar la causa per explicar-se a Europa

|

- Publicitat -

La presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie i el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri denuncien que l’Estat “està malalt” per la impossibilitat de “resoldre conflictes democràtics” i que la causa “està plena d’irregularitats” davant de les portes del Suprem on comença aquest dimarts el judici de la democràcia. Les entitats criden a la mobilització i fer servir “l’altaveu internacional” per denunciar la injustícia.

Paluzie, per la seva banda, ha assegurat en declaracions prèvies a la primera jornada de la vista prèvia que els encausats independentistes defensen “la llibertat d’expressió, manifestació i el dret a l’autodeterminació”. Alhora, la presidenta de l’Assemblea ha instat a tot el republicanisme a sortir al carrer en el marc de les mobilitzacions previstes d’aquest dimarts i aquest dissabte.

Publicitat

Al seu torn, Mauri, ha denunciat que “la causa està plena d’irregularitats i tota la instrucció està plena de vulneracions de drets fonamentals”. El vicepresident d’Òmnium anima a la ciutadania a participar de la campanya ‘Jo Acuso’.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut