Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Nou atac contra l’escola catalana: entitats espanyolistes porten al TSJC l’acord del Govern

|

- Publicitat -

Hablamos Español i Convivencia Cívica han portat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) l’acord del Govern per oferir protecció jurídica als docents i equips directius que preservin el model lingüístic. L’executiu va aprovar dimarts passat 4 de gener l’acord després de diverses sentències que obliguen a impartir el 25% d’assignatures en llengua castellana en alguns centres.

Les entitats espanyolistes demanen al TSJC la nul·litat de l’acord com a “pas previ” a demanar “responsabilitats penals” si es destinen recursos públics per finançar “l’incompliment” de sentències. Així mateix, també denuncien “coaccions” a les entitats que s’oposen a la “imposició lingüística”.

Publicitat

Segons Hablamos Español i Convivencia Cívica, el Govern ha pres aquest acord per “incomplir” una sentència ferma i, a més, s’acorda destinar recursos públics per a “finalitats particulars”. En aquest sentit, consideren “gravíssim” que s’utilitzi la Generalitat i els seus recursos per “amenaçar” les entitats que, segons diuen, defensen els drets dels castellanoparlants. Per la seva banda, Cs ja va anunciar que interposarà accions penals contra el Govern per aquest mateix acord del Consell Executiu.

Et pot interessar  Els treballadors del Govern a l'exterior reclamen l'equiparació: “Demanem drets tan bàsics com una baixa per maternitat"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut