Dimecres, 8 de desembre de 2021 - Edició 1231
La República

[Vídeo] Nogueras no té pietat amb els PGE: “Hauríem de presentar esmena a la totalitat tal com estan avui”

La portaveu de JxCat a Madrid veu un “gir discursiu” d’ERC que li fa pensar que hi ha “possibilitats” de front comú

Avatar
Agències 22/10/2021
Miriam Nogueras, portaveu de Junts per Catalunya en el Congrés de Diputats

La portaveu de JxCat al Congrés, Míriam Nogueras, ha afirmat que “tots els partits independentistes haurien de presentar esmena a la totalitat als pressupostos tal com estan presentats avui”. En una entrevista aquest divendres al matí a La 2 i Ràdio 4, ha insistit en la necessitat de fer un front comú per negociar els PGE perquè “anar per separat a l’únic a qui dona força és al PSOE”. Segons Nogueras, ERC ha fet un “gir discursiu” en relació amb la denúncia de la no execució pressupostària a Catalunya i això li fa pensar que hi ha “possibilitats” de concretar aquest front comú. La portaveu de Junts a Madrid ha afirmat que fins ara han estat els “únics” a denunciar la manca d’execució.

“Governem junts, malgrat les discrepàncies, els interessos comuns hi són. No perdo l’esperança”, ha assegurat.

Sobre la taula de diàleg, Nogueras ha dit que ERC va pactar coses diferents amb PSOE i JxCat. “La taula de govern a govern és el que ells han acordat”, ha defensat.

Nogueras ha remarcat que Junts “ha complert” l’acord subscrit amb ERC i ha opinat que seria “imprescindible” un relator a la taula de diàleg “si ha de servir per resoldre el conflicte”. També ha dit que no els consta que la taula estigui treballant.