Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Vilagrà diu que les relacions amb l’Estat “es normalitzaran” quan la taula de diàleg “obtingui resultats”

La consellera de Presidència pressiona Junts i recorda que, tot i les crítiques, aquesta eina de negociació forma part del pla del Govern

Redacció 24/07/2022
La consellera Laura Vilagrà, durant el ple del Parlament Data de publicació: dimecres 08 de juny del 2022, 11:35 Localització: Barcelona Autor: Bernat Vilaró / Marta Sierra

La taula de diàleg no normalitzarà les relacions amb l’Estat fins que s’obtinguin resultats, segons ha avisat la consellera de Presidència, Laura Vilagrà. Encara que siguin “parcials”, ha afegit en una entrevista a ‘La Vanguardia’ en què també ha demanat “canvis legislatius”.

“Espanya té lleis forassenyades per a un estat democràtic europeu homologable i s’han de reformar”, com la coneguda com a ‘llei mordassa’ i la de sedició, que creu que “no hauria d’existir”. També ha reclamat canviar el funcionament del Tribunal de Cuentas, que imposa “multes milionàries” i afecta “la llibertat personal i política dels líders”.

Junts i la taula

Sobre la presència de JxCat a la taula de diàleg amb l’Estat, ha recordat que tenen “la possibilitat” de ser-hi i que aquest espai, tot i les crítiques dels seus socis, forma part del pla del Govern: “Es desqualifiquen. El pla de govern entre Junts i ERC diu que duem a terme aquesta taula de diàleg per impulsar la resolució del conflicte polític. Entenc que Junts respecta els acords”.

A més, ha obert la porta a convocar una taula de partits catalans en “una segona fase” si la taula de diàleg amb el govern espanyol obté resultats “palpables i tangibles”.