Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Vilagrà diu que les relacions amb l’Estat “es normalitzaran” quan la taula de diàleg “obtingui resultats”

|

- Publicitat -

La taula de diàleg no normalitzarà les relacions amb l’Estat fins que s’obtinguin resultats, segons ha avisat la consellera de Presidència, Laura Vilagrà. Encara que siguin “parcials”, ha afegit en una entrevista a ‘La Vanguardia’ en què també ha demanat “canvis legislatius”.

“Espanya té lleis forassenyades per a un estat democràtic europeu homologable i s’han de reformar”, com la coneguda com a ‘llei mordassa’ i la de sedició, que creu que “no hauria d’existir”. També ha reclamat canviar el funcionament del Tribunal de Cuentas, que imposa “multes milionàries” i afecta “la llibertat personal i política dels líders”.

Publicitat

Junts i la taula

Sobre la presència de JxCat a la taula de diàleg amb l’Estat, ha recordat que tenen “la possibilitat” de ser-hi i que aquest espai, tot i les crítiques dels seus socis, forma part del pla del Govern: “Es desqualifiquen. El pla de govern entre Junts i ERC diu que duem a terme aquesta taula de diàleg per impulsar la resolució del conflicte polític. Entenc que Junts respecta els acords”.

A més, ha obert la porta a convocar una taula de partits catalans en “una segona fase” si la taula de diàleg amb el govern espanyol obté resultats “palpables i tangibles”.

Et pot interessar  Vilagrà, a Puigdemont: "Qui no vol debatre és perquè no té les propostes per posar sobre la taula"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut