Dijous, 30 de juny de 2022 - Edició 1435
La República

[Vídeo] Els docents tornen als carrers per exigir una “negociació real” a Educació

Els sindicats avisen d’un setembre “caòtic” si el Departament no reacciona

Redacció 25/05/2022
Alguns dels cartells exhibits durant la manifestació a Barcelona de sindicats educatius Data de publicació: dimecres 25 de maig del 2022, 13:00 Localització: Barcelona Autor: Jordi Borràs

Els docents han tornat als carrers el sisè dia de vaga contra la política del Departament d’Educació. Els sindicats han criticat l’immobilisme del Departament i li exigeixen que enceti una negociació real. Altrament, han assegurat que no s’aturaran i avisen d’un setembre “caòtic”.

Unes 3.000 persones, segons la Guàrdia Urbana de Barcelona (GUB), s’han manifestat fins a les portes de la conselleria contra les polítiques de Cambray i la situació de “precarietat” del sistema educatiu, sobretot per les retallades, que no s’han revertit, segons denuncien els sindicats des de fa temps. “Prou imposicions! Prou retallades! Per una educació pública de qualitat” ha estat el lema de la capçalera.

Els sindicats s’han mostrat conscients del “desgast” de la mobilització i del fet que aquesta nova jornada es fa durant la fi del curs escolar. Malgrat això, la portaveu d’USTEC, Iolanda Segura, ha dit que es manté “el pol i la pressió” amb el Departament, a qui ha acusat d’enviar “missatges de coacció i amenaces” en contra del dret de vaga. Ha afegit que algunes inspeccions també han cridat l’atenció de direccions que han enviat notes informatives a les famílies sobre les vagues i la gestió del setembre.

 

Des de CCOO, Teresa Esperabé, ha criticat que Educació no hagi demanat convocar la mesa de mediació per tal de poder encetar una negociació. “La conselleria vol continuar amb les vagues?”, s’ha preguntat. El portaveu de la Intersindical, Bernat Pèlach, ha alertat que les mobilitzacions no acabaran quan ho faci el curs si no hi ha cap moviment per part de la conselleria.

Així, ha assegurat que les vagues tornaran quan es reprengui el curs, que ha afirmat que pot ser “caòtic”, si Educació no pren mesures ara. En aquest sentit, Miquel Gonzàlez (CGT) ha assegurat que la mobilització “continuarà fins al final”.