Dimarts, 29 de novembre de 2022 - Edició 1587
La República

[Vídeo] Boye diu que Espanya és capaç d’inventar-se un “abús infantil” per destruir Puigdemont

Ho afirma a un documental internacional estrenat a Amazon Prime

Gerard Sesé 28/08/2020

Avui us explicàvem que s’acaba d’estrenar un documental a escala internacional, gravat en anglès i subtitulat, a Amazon Prime que destrossa la imatge d’Espanya. El film, ‘Andorra Hustle’ (L’estafa d’Andorra) parla de les clavegueres de l’estat i les seves males arts per acabar amb l’independentisme català, parla de l’Operació Catalunya i de com es va fer caure tot un banc com BPA per acabar amb el procés.

El documental, d’Eric Merola, documentalista premiat internacionalment, també parla de la falsa transició que va viure Espanya el 1975, assegura que l’esperit del franquisme encara és viu i recorda la repressió i la violència que han patit els catalans de la mà de l’Estat.

Entre molts d’altres, i per no desvetllar tot el film, hi intervenen el president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, l’expresident Artur Mas i Gonzalo Boye, l’advocat insígnia de la defensa de l’eurodiputat exiliat català.

Justament, Boye assegura que l’estat “tard o d’hora” els acusarà de “tràfic de drogues, abús infantil, blanqueig de capitals” el que sigui per tal “d’acabar amb la defensa”. Assegura que “s’inventaran el que calgui perquè no es tracta de resoldre una qüestió sinó de destruir una persona (Puigdemont) i així destruir els arguments de la defensa”.