Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Vergés no descarta començar un desconfinament progressiu a finals d’abril

En canvi, el Gobierno ja ha dit als treballadors no essencials que poden anar a treballar aquest dilluns

Redacció
Redacció 11/04/2020
La consellera de Salut, Alba Vergés, durant la roda de premsa de seguiment de la crisi del coronavirus, el 28 de març del 2020 (horitzontal).

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, no ha descartat aquest dissabte que el desconfinament pel nou coronavirus comenci de manera esglaonada a finals d’abril, però ha reclamat no precipitar-se: “Si l’evolució segueix així, la previsió és que podríem iniciar el desconfinament de manera escalada a finals d’abril”.

Segons la seva opinió, la corba de contagis de la pandèmia avui dia no està prou baixa, per la qual cosa ha incidit, en una roda de premsa telemàtica, que no és moment de precipitar-se (en una clara referència al Gobierno), perquè els experts indiquen que una obertura massa accelerada del confinament pot suposar un increment de casos.

Vergés ha fet aquestes declaracions després que l’executiu espanyol de Pedro Sánchez hagi anunciat que els serveis no essencials poden anar a treballar dilluns, sobre el que la consellera ha considerat que aquests dies no s’ha de posar en risc tot l’esforç de la població, i ha alertat que, si es canvien les mesures de confinament, podria canviar l’evolució que ara “està controlada”.